12 maart van 19.00 uur – 22.00 uur Thema-avond Klimaat en Energie

Klimaatverandering en energietransitie zijn weliswaar mondiale vraagstukken, maar hebben lokaal en regionaal een enorme impact. Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering voor de Brabantse samenleving? Wat betekent de energietransitie voor het gedrag van burgers, de regionale economie, en de Brabantse omgeving? Met de provinciale verkiezingen in zicht, organiseert Tilburg University op dinsdag 12 maart een thema-avond rondom Klimaat & Energie.

Wat zijn de uitdagingen? Wat zijn de dilemma’s? Welke rol is er weggelegd voor de provincie, en wat valt er bij de provinciale verkiezingen op 20 maart rondom dit thema te kiezen?

Sprekers

  • Christoph van der Maat is gedeputeerde voor Mobiliteit en Samenwerking van de VVD en lijsttrekker.
  • Marianne van der Sloot is fractievoorzitter van het CDA Brabant en lijsttrekker.
  • Stijn Smeulders is fractievoorzitter van de PvdA Brabant en lijsttrekker.
  • Jade van der Linden staat op de derde plaats van de kandidatenlijst van GroenLinks.

Onderzoekers van Tilburg University

  • John Dagevos is een expert op het gebied van duurzame ontwikkeling en monitort en evalueert duurzaamheid en lokale en regionale socio-economische ontwikkeling.
  • Prof.dr. Martijn Groenleer is expert op het gebied van regionaal bestuur en verricht onderzoek naar de vraag hoe de energietransitie ‘van onderaf’ te organiseren.
  • Prof.dr. Saskia Lavrijssen is gespecialiseerd in toezicht op en regulering van de energiemarkt.
  • Prof.dr. Daan van Soest doet als milieu-econoom onderzoek naar het gebruik van hernieuwbare bronnen en pleitte onlangs voor een industrie-brede CO2-belasting.
  • Prof.dr. Jonathan Verschuuren onderzoekt de rol van internationale milieuwetgeving op de rechtspraktijk en richt zich sinds enkele jaren op ‘klimaatbestendige’ landbouw

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden t/m 11 maart via het aanmeldformulier.

 

Wil je zelf een evenement organiseren en van onze kanalen gebruik maken? Laat het ons weten!

Vanzelf deze berichten ontvangen?

Meld je aan en je zult als eerste weten bijvoorbeeld welke evenementen er georganiseerd worden. Ons magazine verschijnt 10x per jaar in je mailbox. Heb je een leuk artikel wat je in onze nieuwsbrief zou willen plaatsen? Vraag hier meer informatie.

Meld je aan voor ons magazine

* indicates requireddeze onderwerpen spreken mij het meeste aan